Chifle cu iaurt

de Sim0na in Piine, 28 Mar 2012 | 4409 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina alba
  • 250 g faina secara
  • 250 g faina premix ptr paine
  • 1 iaurt – 150 g
  • 1 ou
  • 200 ml lapte dulce 3,5%
  • 10 g drojdie proaspata
  • 30 ml ulei masline
  • 1 lingura sare
  • 1 lingurita zahar
  • ulei ptr uns tava
  • lapte ptr uns painica
  • seminte susan
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu iaurt:

Drojdia am amestecat-o cu zahar si putin lapte caldut, iar amestecul l-am pus in mijlocul „gramezii” de faina. Am lasat cateva minute, pana ce maiua a crescut.

Amestecand cu o lingura de lemn, am adaugat laptele caldut, iaurtul, sarea si oul. La urma am adaugat uleiul si am framantat cateva minute. Am pus aluatul intr-un vas acoperit cu un prosop, intr-un loc caldut, pentru o ora.

Dupa perioada de dospire, cand aluatul si-a marit volumul, l-am rasturnat pe masa, am impartit in 7 bucati relativ egale, si am format 7 bilute, pe care le-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei. Le-am lasat la crescut cca 30 minute, apoi am uns cu lapte caldut si am presarat seminte de susan. Am dat painica la cuptor ptr 35 minute, la 190 grade.

Cand a fost gata, am pus painica intr-un prosop si am lasat asa infasurat sa se raceasca.

A iesit foarte pufoasa si gustoasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Painici Laugenbrot