Paine cu usturoi, verdeturi si parmezan

de divainbucatarie in Piine, 4 Iun 2011 | 5849 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 350 ml lapte caldut
  • 3 linguri unt
  • 2 lingurite zahar
  • 2 lingurite sare
  • 4 catei usturoi
  • 1 crenguta rozmarin
  • cateva fire de cimbrisor
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 2 lingurite parmezan ras fin
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu usturoi, verdeturi si parmezan:

Dizolvam drojdia in 100 ml lapte cald cu zahar. Lasam sa creasca apoi turnam maiaua peste faina pe care am amestecat-o cu sare.

Amestecam adaugand restul de lapte si unt (pe care l-am topit). Framantam aluatul pana devine elastic. Il lasam acoperit in castron intr-un loc cald sa dospeasca. Intre timp pregatim unplutura amestecand verdeturile tocat si usturoiul zdrobit marunt cu ulei de masline.
Dupa ce aluatul a crescut in volum il impartim in 2 bucati. Intindem cu sucitorul o fasie mai lunga pe care o vom unge cu amestecul de verdeturi si usturoi.

Le rulam si le punem intr-un vas acoperit cu hartie de copt. Lasam painea sa mai creasca in vas 15-20 de minute, apoi o coacem la 180°C timp de 30-35 minute, pana devine aurie.

Dupa ce o scoatem din cutor o punem pe un gratar sa se raceasca. Cat timp este inca fierbinte o ungem cu ulei de masline si presaram parmezan ras.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu usturoi, verdeturi si parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornbread (Paine cu faina de porumb)