Ficat de gâscă pe pat de ceapă și mere

de Panacris in Ficat, 19 Ian 2014 | 10419 vizualizari

 

Ce “Foie gras”, care se pronunţă “foa gra”, înseamnă “ficat gras” şi denumeşte un produs preparat din ficat de raţă sau gâscă! Eu spun simplu ficat de gâscă;) Delicios și păcat că a fost doar unul:D

 

INGREDIENTE

  • ficat de gâscă 1 bucată,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • măr Golden Auriu de Posești, Prahova 1 bucată,
  • unt grăsime 65 %,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat de gâscă pe pat de ceapă și mere:

Untul se pune la topit, apoi se adaugă ficatul de gâscă, gătindu-se rapid  pe fiecare parte cca. 1 minut ;) Se scoate ficatul și se lasă la cald.

Între timp se curăță ceapa, se taie rondele fine și se pune la călit în untul fierbinte, amestecându-se continu casă nu se aurească ;) După ce ceapa a devenit translucidă se adaugă feliile de mere și se mai lasă la gătit cca. 5 minute. La final se adaugă ficatul și se lasă cca. 3 minute la gătit, acoperit la foc mediu, cât să se împrietenească gusturile ;)

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de gâscă pe pat de ceapă și mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

MIUTA 1

20.01.2014, 13:02

diaconta 1

20.01.2014, 22:36

Superb arata

madi_marin 1

21.03.2018, 20:32

interesant! nu am mancat niciodata ficat de gasca

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

ieri la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

ieri la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]