Aperitiv oua umplute

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 12 Mai 2017 | 5377 vizualizari

 

Ouăle umplute sunt un aperitiv ușor de făcut pentru mesele festive, dar și pentru cele de zi cu zi. Ai mei le apreciază foarte mult și trebuie să le prepar așa cum le place lor. După gustul meu, le-aș face și altfel, dar prefer să le prepar așa cum vor ei, pentru că-mi place să le fiu pe plac și să ofer de mâncare celorlalți.
Spre exemplu, eu le-aș umple și cu altceva și aș folosi o maioneză subțiată cu smântână, dar asta nu este pe placul lor.
Cantitatea de maioneză este dublă față de necesarul din această rețetă, așa că, dacă nu aveți nevoie de ea și pentru alte preparate, reduceți ingredientele la jumătate. Eu am făcut mai multă maioneză, pentru că am în vedere și un alt preparat.

 

INGREDIENTE

  • 6 ouă fierte tari (gălbenușuri pentru umplutură și maioneză)
  • pentru umplutură:
  • 1 cutie pateu de ficat de gâscă (100 grame)
  • 4 gălbenușuri fierte
  • 50 grame unt
  • 1 praf de sare
  • piper
  • pentru maioneză:
  • 2 gălbenușuri fierte
  • 2 gălbenușuri crude
  • 100 ml ulei
  • 1 linguriță muștar clasic
  • zeamă de lămâie
  • pentru decor:
  • feliuțe de gogoșari murați
  • măsline
  • verdeață
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv oua umplute:

Se fierb tari, 6 ouă. Se răcesc, se curăță de coji și se taie în jumătăți.

Pentru umplutură, se amestecă bine pateul cu gălbenușurile răzuite de la 4 ouă și cu untul. Se condimentează cu sare și piper, după gust,

Pentru maioneză se răzuie celelalte două gălbenușuri fierte, se adaugă muștarul, iar apoi se încorporează pe rând gălbenușurile crude. Se toarnă uleiul, puțin câte puțin și se amestecă întruna, până ce maioneza se îngroașă. Se adaugă zeama de lămâie, după gust și se încorporează bine, amestecând mereu, ca să rezulte o maioneză fermă, bine legată.

Jumătățile de albușuri se pregătesc pentru umplut. Dacă nu sunt suficient de adânci, se mai scobește puțin în interior cu un cuțitaș, pentru a-i da forma dorită.

Se umplu ouăle cu pasta de pateu pregătită, se pun pe platou, se decorează cu maioneză și apoi cu alte ornamente (feliuțe de măsline, feliuțe de gogoșari murați în oțet, frunze de pătrunjel sau de mărar...) în funcție de opțiuni.

Cine vrea, poate adăuga în umplutură castraveți murați în saramură, scurși de zeamă și tăiați fin.

TIPS-URI

1

Nu fierbeți prea mult ouăle, ca să nu se înverzească gălbenușurile.

2

Scoateți din timp untul din frigider, ca să se înmoaie puțin și să fie ușor de amestecat.

3

Folosiți muștar clasic, nu iute, nici dulce, ca să nu schimbați gustul obișnuit al maionezei.

4

Dacă este nevoie să scobiți interiorul albușurilor care nu sunt suficient de adânci, manevrați cu grijă cuțitașul, ca să nu le stricați.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv oua umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Oua "imbracate" in bacon cu sos de mustar