Ficat de curcan cu piure de dovleac si sos dulce-acrisor

de laylalala in Ficat, 18 Mai 2010 | 6330 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr ficat de curcan, spalat
  • 1 lingura unt
  • Coaja rasa si zeama de la 1 portocala
  • 1 compot (aprox.300 gr) mere-gutui, scurse
  • 2 mere, curatate de samburi si coaja, apoi taiate felii subtiri
  • 400 gr dovleac copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • Sare si piper negru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat de curcan cu piure de dovleac si sos dulce-acrisor:

Intr-o cratita se pun fructele, scortisoara, coaja rasa si zeama de portocala.Se lasa sa fiarba 10-15 minute, apoi se pune deoparte.
Intre timp, se incinge o tigaie pe foc potrivit si se topeste untul.Se adauga ficatul si se prajeste pe toate partile pana cand este facut, 10-15 minute.
Din dovleacul copt se face piure si se asezoneaza dupa gust cu sare si piper negru.
Ficatul prajit se serveste alaturi de piureul de dovleac si sosul de fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de curcan cu piure de dovleac si sos dulce-acrisor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sufleu de ficat