Descopera fasolea scazuta, o mancare romaneasca autentica de post, ideala pentru orice sezon. Preparata cu ingrediente simple si savuroase, aceasta reteta traditionala te va incanta prin gustul sau bogat si aromele deosebite.
Pentru aceasta Fasole scazuta - Mancare romaneasca autentica de post ai nevoie de urmatoarele ingrediente: fasole, ceapa, ardei gras, morcovi, telina, usturoi, pasta tomate.
Cum se prepara Fasole scazuta - Mancare romaneasca autentica de post
Am lasat fasolea la inmuiat cateva ore,in apa rece.
Apoi am fiert-o si am schimbat apa de 3 ori.(Cu toate cred ca stim procedura asta.)
Am pus apoi fasolea la fiert in apa calda cu un pic de ulei si vegeta.Si am lasat-o la fiert peste o jumatate de ora.
Separat am calit in ulei ceapa,usturoiul,ardeiul.Dupa ce s-au imprietenit bine am adaugat si morcovul + telina.
Le-am lasat sa se patrunda bine si apoi am adaugat pasta de tomate,sarea si piperul.
Cand fasolea a fost fiarta am adaugat compozitia calita peste ea.Puteti sa zbrobiti inainte boabele de fasole cu o furculita.Eu asa am facut pantru ca imi place sa se lege un pic.
Mai adaugati sare daca e nevoie si foi de dafin spre sfarsit.
Si in cele din urma am adaugat si leusteanul.
Incearca si reteta de Iahnie de fasole cu afumatura, o mancare foarte gustoasa sau varianta de Iahnie de fasole, de post.
Iti recomandam sa incerci si reteta de Fasole batuta, servita cu multa ceapa calita in bulion, o bunatate!
Pofta buna!!!