Fasole crema cu usturoi

de SanatateAcasa in Mancaruri de post, 14 Feb 2012 | 7928 vizualizari

 

Fasolea este un aliment bogat in nutrienti, recomandata in perioada postului si nu numai. Contine fibre insolubile si are proprietati anti-cancerigene. Iar mancarea cu fasole este preferata de multi dintre noi.

 

INGREDIENTE

  • Pentru fasolea crema cu usturoi aveti nevoie de:
  • 2 capatani usturoi,
  • sare,
  • piper,
  • 2 radacini de telina,
  • 4 morcovi,
  • 2 cepe
  • 1 kilogram de fasole uscata alba, cu boabe medii, nu mari.  
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole crema cu usturoi:

Fasolea se lasa in apa, peste noapte. A doua zi, se pune la fiert. Din pacate, fasolea trebuie sa stea circa o ora pe foc. Cu putin timp inainte sa se faca, lasati cateva minute sa fiarba (4-5 minute) legumele, adica telina, morcovii si cepele. Apoi legumele se scot. Fasolea se scoate si ea si se baga in mixer. In mixer se adauga 2 capatani de usturoi curatate, tocate marunt si 2-3 linguri cu ulei vegetal putin incalzit. Se amesteca in mixer, dupa care se scoate si se poate decora cu verdeata. Se poate servi pe paine prajita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole crema cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]