Fasole galbena cu maioneza si usturoi

de nadina73 in Aperitive / Garnituri, 2 Oct 2010 | 5744 vizualizari

 

Un aperitiv minunat

 

INGREDIENTE

  • fasole galbena300g (aproximativ)
  • sare
  • piper
  • 3 catei de usturoi
  • 1/2 ceapa mai mica
  • 1 morcov crud
  • Maioneza:
  • 2 oua
  • ulei
  • 1 lingurita mustar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole galbena cu maioneza si usturoi:

Se curata fasolea se pune la fiert in apa cu sare aproximativ 20-25 minute.Cand e fiarta se strecoara de apa si se lasa la racit, dupa care se taie marunt.

Intre timp cat fierbe fasolea se face maioneza din 1 ou crud (galbenusul) si unul fiert (folosesc doar galenusul si de la cel fiert) Se amesteca bine cu putin mustar galbenusurile dupa care se pune cate putin ulei.

Usturoiul se piseaza bine iar ceapa se taie foarte foarte fin. Morcovul se da prin razuitoarea cu gauri mici.

Cand avem totul pregatit se se amesteca fasolea taiata si racita cu maioneza,usutoiul ,morcovul ras si ceapa.Se potriveste de sare si piper.

Se lasa la rece 2 ore dupa care se serveste pe paine sau in diferite forme de aperitive.

PS:Sunt fericita ca am papat si eu fasole din ROMANIA chiar ne era tare  dor,asa ca bunicii ne-au adus(parintii mei)

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole galbena cu maioneza si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv tort sarat