dedicatie pentru barbati... o mancare mult prea grasa... nu va las sa papati :))
eu ii zic iahnie... dar am vazut ca se spune corect "fasole batuta" :))
Incepem prin a pune fasolea la fiert cu ceapa si moccovul. Ceapa si morcovul se curata de coaja dar se pun la fiert intregi. La fiert punem si putin tarhon si sare. Fasolea se fierbe la foc iute, pentru a nu lua apa. Cand fasolea a fiert, o scurgem bine si o punem la racit. Ceapa si morcovul le aruncam. Dupa ce s-a racit, dam fasolea prin masina de tocat.
Frecam fasolea cu uleiul de masline. Adaugam sare si piper dupa gust. Tocam marunt ceapa si usturoiul iar apoi le adaugam peste fasolea frecata.
pregatim prajeala:
Punem uleiul la incins si prajim carnaciorii. Scoatem carnatii din tigaie, dupa ce s-au prajit. In uleiul in care am prajit carnatii, punem ceapa la calit. Cand incepe a deveni maronie adaugam pasta de tomate si o lingura cu apa. Lasam vreo 4-5 minute pana scade putin iar apoi punem sosul peste fasolea batuta. Asezam si carnaciorii si presaram patrunjel proaspat.
Se serveste rece pe paine.
Pofta buna!
1
fasolea daca n-o fierbi la foc iute, risti sa ramai cu ea nefiarta...