Eclere cu crema de vanilie

de RoXx in Dulciuri, 6 Noi 2013 | 11663 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru cojile de eclere :

  • 250 gr faina
  • 200 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 5 oua
  • 50 gr zahar
  • un praf de sare

Pentru crema de vanilie :

  • 300 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • 3 oua
  • 75 gr faina
  • 1 lingurita esenta vanilie

Pentru glazura :

  • 100 gr ciocolata neagra de menaj
  • 2 linguri ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema de vanilie:

Prepararea cojilor de eclere : Intr-o cratita la foc mic,se pune apa impreuna cu uleiul,zaharul si un praf de sare.Cand incepe sa fiarba,se adauga faina si se amesteca continuu cu o lingura de lemn pana ce aluatul se desprinde de pe vas,apoi se inchide focul.Se lasa la racit pana ce ajunge la temperatura camerei,apoi se adauga ouale pe rand si se amesteca bine.Intr-o tava se pune hartie de copt si cu ajutorul posului (sau o punga taiata la un colt) se formeaza cojile de eclere . Se introduce tava la cuptorul preincalzit,la foc potrivit pentru aproximativ 30 min.Cand sunt gata,se scot din tava si se lasa la racit.

Prepararea cremei de vanilie : Intr-o cratita se pune laptele la fiert.Ouale se amesteca cu zaharul si faina pana se omogenizeaza.Cand laptele fierbe,se adauga compozitia formata si se amesteca continuu pana se ingroasa crema.Cand este gata,se inchide focul , se adauga esenta de vanilie ,se amesteca bine si se lasa la racit.

Prepararea glazurii de ciocolata : Ciocolata se rupe in bucati mici si se pune cu uleiul intr-un vas la bain-marie . Se amesteca bine pana se topeste. (glazura se prepara cand eclerele deja sunt formate)

Cojile reci de eclere se taie la mijloc si se umplu cu crema de vanilie.Deasupra se pune glazura de ciocolata.

Pofta buna !

 

TIPS-URI

1

nu se deschide cuptorul pana ce nu a trecut timpul de 30 de min

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]