Dulceata de gutui

de Ina in Dulceata / Gem, 5 Noi 2011 | 14865 vizualizari

 

Daca tot aveam mai multe gutui, m-am gandit sa fac si dulceata de gutui. Delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 5 gutui mari
  • 1 litru apa
  • 1 kg. zahar
  • o lamaie
  • 4 - 5 picaturi esenta vanilie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de gutui:

Cum prepar eu dulceata de gutui .

Punem la fiert un kg zahar intr-un litru de apa  si cateva picaturi de vanilie,  pana obtinem un sirop legat ( lipicios).

Gutuile se curata de puf, se spala si se taie bucatele mici ( Eu le-am feliat intai la robot, pentru a economisi timp, apoi le-am maruntit cu cutitul ). Pentru a nu-si schimba culoarea pana le punem in sirop, le stropim cu zeama scursa de la o lamaie. 

Cand siropul este legat, adaugam gutuile maruntite si lasam sa fiarba dulceata de gutui  pana se leaga totul din nou. Daca siropul devine lipicios,  oprim focul. Turnam dulceata de gutui fierbinte in borcane curate si uscate ( eu le usuc in cuptorul cu microunde, iar in acest fel le si incalzesc inainte de a pune dulceata fierbinte  si nu-mi este teama ca se sparg borcanele ) , le capsam si le intoarcem cu capacul in jos pana se raceste dulceata din ele.

Depozitam dulceata de gutui in camara sau beci. 

Nu necesita sterilizare. 

 

TIPS-URI

1

Lamaia se poate adauga in dulceata de gutui si sub forma de felii fine/ bucatele , la final.

2

Mie nu-mi place forte dulce, de aceea nu pun mai mult zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de piersici rosii