Drob de porc cu verdeata si slanina

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 15 Mai 2014 | 13208 vizualizari

 

Sincer mie imi place drobul dar in combinatie cu carne tocata pentru ca nu agreez organele, dar avand carne in el mananc si eu doua feliute, insa alor mei le place cel din organe. L-am combinat cu putina slaninuta sa nu fie fad, multa verdeata si uite asa a iesit o bunatate!

 

INGREDIENTE

  • organe de porc ( o inima, un rinichi, 1 plaman, o limba, 2 ficati)
  • 1 bucatica slanina (cam 100-150 gr)
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 legaturi marar
  • sare
  • piper
  • 5 oua (4 daca sunt mai mari) + 1 pentru uns
  • 2 linguri pesmet
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de porc cu verdeata si slanina:

Spalam organele si le punem la fiert.
Dupa ce s-au fiert le scurgem, le lasam sa se racoreasca, doar limba cat este fierbinte o decojim de pielita.
Le taiem bucati mari si le trecem prin robot, dar nu le facem pasta ci sa aiba aspect de tocat.
Slanina tot prin robot o trecem.
Ceapa verde o curatam, o spalam si o taiem rondele.
Mararul si patrunjelul le spalam, indepartam cozile si le tocam marunt.
Intr-un bol amestecam organele cu slaninuta, toate verdeturile, sare si piper dupa gust.
Adaugam ouale, pesmetul si invartim bine in compozitie.

Punem hartie de copt intr-o tava potrivita de chec si in una mai mica (eu nu am avut mai mica si am folosit una de aceeasi dimensiune doar ca am umplut-o pe jumatate), asezam compozitia si o nivelam.
Batem un ou spuma si ungem drobul.
Il introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pana se rumeneste frumos deasupra si este bine copt.

Il scoatem cand este gata sa se racoresca apoi servim.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de porc cu verdeata si slanina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Rocsi 1

18.05.2014, 19:08

Multumesc July

Micutza Luana 1

18.05.2014, 20:27

bun

Rocsi 1

18.05.2014, 21:09

Luana

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv drob