Dovleac gratinat cu alune si parmezan

de Catalina L in Mancaruri de legume, 21 Dec 2019 | 1396 vizualizari

 

Suntem in plin sezon de dovleac.
Va propun o reteta festiva, o garnitura ideala la o friptura, un peste sau la fructe de mare.
Eu am facut scoici St Jacques care la fel sunt de sezon in aceasta perioada.
Nu puneti parmezan si aveti o reteta buna de post. 
https://www.blogulluicatalina.com/2019/12/dovleac-gratinat-cu-alune-si-parmezan.html

 

INGREDIENTE

  • 6 felii de dovleac de 1,5 cm /700 g
  • 20 gr de unt
  • 400 ml de supa de legume sau pui (apa fierbinte si 1/2 Kub)
  • 1 ceapa rosie mica
  • 1 catel de usturoi
  • 30 gr de alune prajite
  • 30 gr de parmezan ras
  • sare, boia de ardei
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovleac gratinat cu alune si parmezan:

Incalziti cuptorul la 180 °C.

Amestecati alunele prajite si maruntite cu boia de ardei si parmezanul ras.

Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt.

Taiati dovleacul felii si curatati-l de coaja.

Puneti deaupra lui sare, piper si boia de ardei.

Prajiti feliile de dovleac in untul cald cu ceapa si usturoiul timp de 3 minute pe fiecare parte.

Puneti-le cu supa intr-o tava la cuptor .

Gatiti 10-15 minute. Intoarceti feliile , presarati deasupra amestecul alune-parmezan .

Dati-le din nou la cuptor timp de 15 minute la 220 °C .

Este gata, puteti servi ! Serviti 1-2 felii in functie de felul servit.

Original si bun !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovleac gratinat cu alune si parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole cu legume si leustean