Desert tort cu blat de biscuiti si crema caramel

de Lau in Torturi, 2 Apr 2017 | 8036 vizualizari

 

M-am inspirat de pe blogul caietul cu retete

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 200 g biscuiti
  • 150 g unt
  • 100 g nuca macinata
  • 1 lingurita coaja de portocala
  • 100 g zahar
  • Crema
  • 250 ml frisca
  • 250 ml smantana
  • Sosul de caramel
  • 200 g zahar
  • 50 g unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu blat de biscuiti si crema caramel:

Biscuitii ii zdrobim, adaugam nuca macinata, zaharul, coaja de portocala, untul topit partial (adaugam treptat) si amestecam bine pana ce se omogenizeaza.

Turnam compozitia in tava (eu am tapetata cu hartie de copt), nivelam si dam la rece 30 minute.

Pregatim sosul de caramel.

Intr-o cratita, adaugam untul zaharul si punem pe foc pana ce se caramelizeaza, amestecand continuu, dam vasul deoparte si adaugam smantana, amestecam si punem din nou pe foc, pana ce se dizolva caramelul, acoperim cu folie alimentara si dam la rece.

Crema

Mixam frisca lichida, adaugam sosul de caramel si mixam pana ce se omogenizeaza.

Turnam peste blatul de biscuiti, nivelam si dam din nou la rece 2 ore.

Decoram cu sos caramel si decoram dupa plac.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu blat de biscuiti si crema caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu iaurt și ciocolată - Rapid, ușor și delicios

pe 19.09 la 15:51

Brownie cu Oreo - Desertul ciocolatos și savuros

pe 19.09 la 15:30

Pilaf cu ciuperci - Simplu, rapid și gustos

pe 19.09 la 11:01

Plăcințele cu cartofi, la tigaie

de RODIMUR 8

pe 18.09 la 15:13

Sote de ciuperci pleurotus - Rețeta simplă și savuroasă

pe 18.09 la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]