Tort cu mousse de ciocolata si zmeura

de leoflori in Torturi, 17 Apr 2010 | 7912 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT  : 
  • 60 gr. nuci/migdale pudra (macinate bine)
  • 100 gr. zahar pudra (60+40)
  • 20 gr. cacao
  • 4 albusuri, 1 vf.sare
  • CREMA :
  • 375 ml. frisca lichida
  • 600 gr. ciocolata
  • 1 pliculet gelatina Dr.Oetker
  • 500 ml. frisca batuta
  • zmeura pt. decor
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de ciocolata si zmeura:

BLAT : Amestec migdalele/nucile macinate praf, cu 60 gr. zahar pudra + cacao. Bat albusurile spuma cu 40 gr.zahar pudra + vf.sare.

Se toarna amestecul de migdale/nuci peste albusurile batute si se amesteca usor cu lingura.Punem in forma unsa cu unt si coacem 15 minute la 200 grade.

CREMA : Gelatina se pune la inmuiat in apa, atat cat sa o acopere, timp de 10 minute. Apoi se dizolva la bain-marie, nu se fierbe! La bain-marie se pun 375 ml. frisca, se adauga si cioco  rupta in bucati si se amesteca bine. Se lasa putin la racit, iar cand este calduta se adauga gelatina, se amesteca bine si se pune si frisca batuta. Se omogenizeaza si se toarna peste blatul in jurul caruia s-a pus din nou inelul formei de tort si eventual "un guler" din hartie de copt. Se da la rece cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de ciocolata si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pasca poloneza in 2 culori

de oanapl 8

ieri la 14:02

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de zmeura si ciocolata