Desert tarta cu branza si dulceata de zmeura

de oanapl in Prajituri, 23 Sep 2017 | 3626 vizualizari

 

ingredient secret


Deoarece îmi plac provocările, am pregătit ceva bunuț cu ajutorul ingredientului secret: CACAO.
Am pregătit o tartă cu brânză și dulceață de zmeură, iar în interior am "ascuns" câteva bile de brânză cu cacao, umplute cu zmeură din dulceață.
Tarta a ieșit delicioasă, iar ingredientul secret chiar a dat farmec preparatului și o pată de culoare! ;)
 

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 200 g făină
  • 100 g unt
  • 30 g zahăr măcinat
  • 1 ou mic
  • 6 linguri apă rece
  • 1 praf de sare
  • pentru umplutură:
  • 750 g brânză de vaci
  • 120 g zahăr
  • 50 g smântână pentru gătit
  • 3 ouă
  • 3-4 linguri dulceață de zmeură
  • esență de lămâie
  • 60g făină
  • 10 g cacao
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu branza si dulceata de zmeura:

Pentru aluat, tai untul rece în cubulețe și îl amesteci cu făina și sarea până obții o textură nisipoasă. Adaugi zahărul măcinat și oul bătut cu apa și amesteci până se omogenizează compoziția. Lași aluatul la frigider pentru o oră.

Între timp, mixezi ouăle cu zahărul pudră și esență de lămâie, apoi le adaugi peste brânza de vaci și o mixezi cu ajutorul unui mixer vertical, până când devine cremoasă.

Pui 100 g din crema de brânză într-un castron și adaugi cacaua cernută, omogenizezi, apoi adaugi 30 g făină și frămânți până obții un aluat omogen.

Scoți aluatul și îl întinzi cu sucitorul, apoi îl pui în tava unsă cu unt și îl înțepi din loc în loc.

Rupi o bucată de aluatul cu cacao, îl aplatizezi, așezi o zmeură din dulceață în interior și apoi o acoperi cu o altă bucată de aluat, formând o bilă pe care o așezi în tavă. La fel procedezi și cu celelalte bile. Mie mi-au ieșit 8 bile de aluat.

Peste crema de brânză, adaugi smântâna și mixezi și apoi adaugi 30 g făină și omogenizezi. Adaugi câteva linguri de dulceață de zmeură și amesteci ușor. Torni compoziția în tavă, peste bilele de cacao, nivelezi și tai surplusul de aluat și introduci tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru aprox. 40 de minute până când se rumenește frumos. 

 

Lași să se răcească tarta și apoi o servești. Se poate servi cu dulceață de zmeură.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu branza si dulceata de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Torta Della Nonna