Prajitura "Noapte si zi"

de Zamfira in Prajituri, 30 Mar 2012 | 18990 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri faina
  • 3 lingurite de cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • zeama si coaja de lamaie
  •  sare
  • 200 gr unt
  •  4 linguri faina
  • 1/2 l lapte
  • 250 gr.zahar
  •  esenta de vanilie
  •  ciocolata rasa pentru ornat
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Noapte si zi":

Blat: batem albusurile cu zaharul, apoi aduagam galbenusurile, faina, uleiul, coaja de lamaie, zahar vanilat si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Amestecam totul cu grija pentru a nu scadea foarte mult spuma din albusuri. Jumatate din compozitie se amesteca cu 3 lingurite de cacao.

Tapetam o tava cu hartie cerata, unsa cu putin unt. Turnam intr-o jumatate de tava aluatul galben si in cealata jumatate compozitia cu cacao. Se coace aproximativ 40 minute,  la foc potrivit. Sa nu uitam sa verificam cu o scobitoare coacerea aluatului. Dupa racire se va taia aluatul in doua, exact pe linia care desparte cele doua culori. Putem combina - alterna blaturile: stratul de jos galben sau maro. Se va umple cu crema.

Crema: fierbem faina cu laptele pana devine o pasta mai consistenta.

Frecam untul cu zaharul, zeama de lamaie, esenta de vanilie (eventual si coaja rasa de lamaie). Amestecam cele doua compozitii, daca nu e suficient de moale crema putem pune mai multa zeama de lamaie.

Blaturile se insiropeaza cu putina cafea, se umplu cu crema. Prajitura o ungem cu crema si o presaram cu ciocolata razuita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Noapte si zi"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere