Desert prajitura cu mere rase - de post

de anca_rm in Mancaruri de post, 24 Mar 2017 | 11450 vizualizari

 

Retete de post economice
Este o prajitura de post foarte gustoasa si foarte economica.
 Cand am incercat-o prima data, nu am crezut ca o sa creasca atat de frumos si va fi asa gustoasa, dar am repetat-o si de data asta am adus si reteta.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 150 gr nuca tocata grosier
  • 240 ml apa
  • 150 gr zahar
  • 60 ml ulei
  • 2 linguri cacao
  • 200 gr mere razuite
  • 1/2 plic praf de copt (7 gr)
  • 1 lingurita bicarbonat
  • Pt glazura:
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 linguri unt de cocos
  • cateva nuci
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere rase - de post:

Amestecam apa impreuna cu zaharul, pana cand zaharul este dizolvat complet. Pentru a va usura aceasta sarcina, puteti sa folositi zahar pudra.

Faina o amestecam cu nuca tocata grosier, cacaua, praful de copt si bicarbonatul de sodiu.

Adaugam in faina, apa cu zaharul si uleiul si omogenizam. La final, adaugam merele rase pe razatoarea mica.

Amestecul il turnam intr-o tava de 25 x 20 cm, (asa am folosit eu ) pe care am pus hartie de copt si nivelam.

Tava o dam la cuptorul incins in prealabil, la 180 grade C, pentru 20 minute.

Pentru a fi siguri ca este coapta, facem testul cu scobitoarea. Daca scobitoarea iese curata din prajitura, atunci e gata.

 Pana se raceste putin prajitura, facem glazura: untul de cocos il amestecam cu cacao si cu zaharul pana devine usor lichid. Turnam peste prajitura, nivelam si presaram deasupra nuci taiate.

Punem prajitura la frigider si o lasam sa se raceasca.

 Pentru glazura se mai poate folosi: 2 linguri cacao + 2 linguri zahar pudra + 1 lingura ulei + 1 lingura apa.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere rase - de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

pe 10.03 la 16:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Soia la gratar cu tagliatelle de legume