Desert prajitura cu crema de vanilie reteta simpla si delicioasa

de gaby_duceag in Prajituri, 21 Aug 2017 | 30947 vizualizari

 

Desert prajitura cu crema de vanilie reteta simpla si delicioasa
Prajitura asta cu crema delicioasa, are doua variante. O crema pe baza de galbenusuri procesate pe baie de abur si una pe baza de budinca de vanilie la plic. Alegeti care doriti, eu am preferat cea cu budinca, nu am nimic impotriva folosirii unul plic, de doua ori pe an.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Desert prajitura cu crema de vanilie reteta simpla si delicioasa
  • Pentru blat
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • putina sare
  • Pentru crema
  • un plic budinca de vanilie (care se prepara la cald) + 4 linguri zahar
  • 200 g unt
  • 420 ml lapte
  • Pentru ornat
  • 180 ml frisca batuta, indulcita
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • In plus
  • 4 linguri zahar pentru caramelizat
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de vanilie reteta simpla si delicioasa:

Cum se prepara Desert prajitura cu crema de vanilie reteta simpla si delicioasa

Blat
Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza spuma albusurile, apoi adauga, lingura cu lingura, zaharul.
Nu te opri pana ce zaharul nu e diluat COMPLET.
Galbenusurile bate-le putin cu furculita cu un varf cutit sare.
Adauga-le peste albusuri. Cerne faina deasupra vasului cu ouale, apoi omogenizeaza totul amestecand usor, de jos in sus.
Unge o tava de 20/28 cm cu ulei, presara faina pe fundul ei si pune compozitia, lingura cu lingura. Niveleaza.
Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace blatul la foc mic pana prinde culoare aurie la suprafata si trece testul cu scobitoarea.
Lasa-l la racit cateva ore.
Crema.
Pune 400 ml lapte la fiert.
Intr-un ibric pune praful de budinca cu cei 20 ml lapte ramasi si 4 linguri zahar. Omogenizeaza bine.
Cand laptele a ajuns la punctul de fierbere toarna in fir subtire budinca amestecand continuu. Lasa la fiert pana ce se ingroasa si se desprinde de peretii vasului.
Acopera crema cu folie alimentara sa nu faca crusta si las-o la racit.
Mixeaza untul spuma. Adauga cate doua linguri din crema rece si mixeaza usor.
In cealalta varianta a cremei, mixati pe baie de abur 4 galbenusuri cu 120 g zahar pana se topeste tot zaharul, apoi cand amestecul e racit incorporati untul batut spuma si un plic zahar vanilat)
Taie blatul in doua felii.
Aseaza prima felie de blat in tava in care l-ai copt.
Caramelizeaza cele patru linguri de zahar pe care le-am mentionat la ingrediente „in plus” pana capata culoarea chihlimbarului.
Fierbinte pune-l, lingura cu lingura, rapid, peste felia de blat.
Lasa-l sa se raceasca apoi intinde crema peste el.
Niveleaza, aseaza al doilea blat si intinde frisca batuta.
Rade ciocolata deasupra si da prajitura la rece pentru cateva ore.

Serviti alaturi de un ice frappe sau lemon ice tea. Recomandam si prajitura cu aluat razuit

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de vanilie reteta simpla si delicioasa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Adriana