Desert prajitura cu blat de ciocolata, caramel si crema cu nes

de Adele in Prajituri, 8 Mai 2017 | 2684 vizualizari

 

Ceva delicios 😏

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri cu zahar
  • 4 linguri cu faina
  • 4 linguri cu amidon de porumb
  • 2 linguri cu ulei
  • 50 gr ciocolata
  • praf de copt
  • Caramel:
  • 80 gr zahar
  • 50 ml frisca
  • Crema nes:
  • Pliculete nes, dupa gust
  • 150 ml frisca
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu blat de ciocolata, caramel si crema cu nes:

Pentru inceput, se pregateste blatul, se separa albusurile de galbenusuri, se mixeaza spuma cu putina sare albusurile, dupa care galbenusurile cu zahar si ulei pana devin spuma; se adauga ciocolata topita si racita, dupa care faina, amidonul si praful de copt. Se amesteca bine si se incorporeaza albusurile.

Se pregateste o tava tapetata cu hartie de copt, se asaza conpozitia in tava, se da la cuptorul preincalzit, la 180° C, pentru 20-25 minute.

Se pregateste siropul si caramelul. Intr-o cratita, se pune zaharul la caramelizat, dupa care se pun cateva linguri intr-un ibric si se fierbe cu apa.

Peste caramelul ramas, se pune frisca, se ameateca bine si se fierbe pentru cateva minute, apoi se lasa la racit.

Crema cu nes, frisca se monteaza bine si se adauga nesul dupa gust.

Se taie blatul racit in cuburi, se insiropeaza, se pune caramel deasupra, se pune crema de nes si se decoreaza dupa gust. Se lasa la racit macar o ora.

Pofta buna!!

 

TIPS-URI

1

Se poate asambla si intreaga si se portioneaza dupa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu blat de ciocolata, caramel si crema cu nes" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura aromata cu pere caramelizate