Desert prajitura cu mere si scortisoara

de cristina1985 in Prajituri, 16 Mar 2017 | 2234 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g unt
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 350 g faina
  • 150 g zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 5 oua
  • 1 kg mere
  • 1 lg-ta scortisoara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere si scortisoara:

Se amesteca untul la temperatura camerei, cu zaharul, zaharul vanilinat si ouale. Adaugati faina si praful de copt si amestecati pana obtineti o compozitie omogena.

Merele se curata de coaja si se taie cubulete, apoi se pun peste aluat (nu este nevoie sa caliti merele). Se adauga scortisoara si se amesteca.

Se pune aluatul cu mere, intr-o tava cu diametru de 24 cm, unsa cu unt si tapetata cu faina. Dati tava in cuptorul preincalzit, la temperatura de 200 grade C, timp de 45-50 minute (eu am tinut mai mult). Totusi sa verificati dupa 45 minute. Faceti testul cu scobitoarea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

cristina1985 1

16.03.2017, 20:25

Este foarte aromata si pufoasa.Se poate servi cu inghetata de vanilie.

Gherca Daniela 1

17.03.2017, 16:47

cristina1985 1

17.03.2017, 20:39

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătită asiatică - Super gustoasă și ușor de făcut

ieri la 10:35

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ghoriba (fursecuri Maroc)