Desert pasca dulce vanilata

de Rahela Velicu in Prajituri, 8 Apr 2018 | 3620 vizualizari

 

" Bunatati de Paste"

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 600 g branza proaspata de vaci
  • 200 g unt cu 80% grasime
  • 400 g smantana
  • 200 g zahar (+/-)
  • 4 linguri de faina
  • 4 linguri de gris
  • 100 g stafide
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 1 esenta de vanilie
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pasca dulce vanilata:

Punem branza proaspata intr-un bol incapator si o pasam cu blenderul vertical sau cu furculita. 

Batem cu telul ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam untul de la temperatura camerei si batem bine. Adaugam apoi branza, faina si apoi grisul. Incorporam bine. La final adaugam smantana, stafidele si esenta de vanilie. 

Tapetam tava cu hartie de copt sau o ungem cu ulei si tapetam cu faina si turnam compozitia. Dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 45-50 de minute sau pana cand incepe sa se rumeneasca frumos deasupra. Din aceasta compozitie am facut 2 pascute mici. Se poate face una singura intr-o tava mai mare.

O lasam sa se raceasca complet in cratita in care am copt-o, apoi cu lama cutitului desprindem lateralele. 

Pudram cu zahar pudra inainte sa o servim.

 

TIPS-URI

1

Se va lasa putin dupa ce o scoatem din cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca dulce vanilata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

ieri la 10:33

Mic dejun buzunar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 30.06 la 15:08

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

Tort cu lichior, cafea si jeleu de afine - Reteta delicioasa

pe 27.06 la 20:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Panetone a la Michelle