Desert prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy)

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 28 Ian 2019 | 4632 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de pe Retete fel de fel

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 300 g faina (sau cat cuprinde)
  • 1 plic praf de copt (10 g)
  • 150 g zahar
  • 250 g unt
  • 1 galbenus
  • 1 praf de sare
  • 25 g cacao
  • Umplutura:
  • 750 g branza pufoasa cu smantana
  • 200 g zahar
  • 3 oua + 1 albus
  • esenta de rom
  • 100 g stafide
  • Dimensiune tava: 21/31 cm
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy):

Faina cernuta, praful de copt, zaharul, untul taiat bucatele, galbenusul, sarea, si cacaua se amesteca si se framanta pana cand se obtine un aluat nelipicios.

*Pentru inceput se pune mai putina faina (200 g, de exemplu) si se mai adauga daca este necesar.

Se imparte aluatul in doua parti egale, se pune in cate o folie si se da la rece pentru jumatate de ora.

Se pregateste umplutura: branza, zaharul, ouale, albusul ramas de la aluat, esenta de rom si stafidele (spalate) se pun intr-un vas si se amesteca.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt se da pe razatoarea cea mare o parte din aluat. Se toarna umplutura. Se rade cealalta parte de aluat.

Se introduce tava la cuptor pana cand prajitura este gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata