Desert gem de caise, piersici, zmeura si menta

de -Licurici- in Dulceata / Gem, 20 Aug 2017 | 5880 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg caise
  • 1,2 kg piersici
  • 600 g zmeura
  • 2 kg zahar
  • 2 lamai
  • 1 lingura menta verde maruntita de la Kotanyi
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gem de caise, piersici, zmeura si menta:

Se spala fructele.

Piersicile se curata de coaja si se taie in sferturi, iar caisele (cu coaja) se taie pe jumatate.

Intr-un tuci, se pun caisele, piersicile si zmeura.

Se fierb la foc mic pana se inmoaie, apoi se adauga zaharul.

Cand s-a topit zaharul, se da focul mai tare si se lasa sa fiarba pana ajunge la consistenta dorita.

Din cand in cand, se ia spuma si se amesteca cu o lingura de lemn.

Cand este aproape gata, se adauga zeama de la 2 lamai si menta.

Se incearca consistenta punand o picatura pe o farfurie. Daca se tine, gemul e gata, daca nu, se mai fierbe.

Se da tuciul de pe foc, se acopera cu un prosop umed si se lasa la racit.

Se pune in borcane curate si uscate, se strang bine capacele si se lasa la racit invelite intr-un prosop umed, apoi se tin in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gem de caise, piersici, zmeura si menta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

pe 14.11 la 14:04

Omletă cu ceapă și bacon - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 14.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]