Tortulete cu sirop de artar si mascarpone

de RuxyRux in Prajituri, 19 Mai 2012 | 6437 vizualizari

 

Mmmmmm...atat de delicioase!

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 80 gr amidon
  • 90 gr faina
  • 1/2 praf de copt
  • un praf de sare
  • 3 linguri sirop de artar
  • 2 esente de rom
  • 6 oua
  • extract de vanilie 1/2 lingurita( sau esenta, zahar vanilat)
  • 150 gr zahar brun
  • 3 linguri cacao neagra
  • Crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 300 ml smantana pentru frisca( neindulcita)
  • 5 linguri sirop de artar
  • 70 gr zahar brun
  • 3 galbenusuri
  • vanilie
  • 2 linguri de amidon
  • Sirop:
  • 150 ml apa
  • 5 linguri sirop de artar
  • 1 lingura esenta de rom
  • Decor:
  • ciocolata alba
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortulete cu sirop de artar si mascarpone:

Blatul:

Mixam ouale si zaharul, apoi adaugam aromele( romul, vanilia), faina si amidonul plus praful de copt si praful de sare. Impartim compozitia in doua si in jumatate adaugam cacaoa neagra. Punem foaie de copt in tava( 32/24) si turnam compozitia alba pe care o nivelam cu o spatula( sau lingura). Coacem la 170 de grade pentru 10 minute( facem si testul cu scobitoarea). Scoatem si lasam sa se raceasca direct pe hartia pergament( nu desprindem inca blatul). Compozitia cu cacao o impartim in doua si coacem doua foi de blat in acelasi mod. Le lasam sa se raceasca. Vom decupa  cu o forma rotunda 4 discuri din fiecare blat( sau 6 cum va vine mai bine, eu am preferat sa le fac mai mari si mi-au iesit 4 bucati).

Preparam  crema :

Amestecam galbenusurile cu zaharul , vanilia, siropul de artar si smantana si vom pune totul intr-un vas pe foc sa se lege amestecand tot timpul sa nu se prinda. Cand incepe sa se lege adaugam si amidonul si mixam bine cu un tel. Lasam pe foc pana se ingroasa crema si apoi dam la racit. Cand s-a racit perfect( atentie numai atunci), incorporam mascarpone si mixam foarte bine.

Siropul:

Se amesteca intr-un vas pe foc apa cu siropul de artar si se adauga romul, se infierbanta usor si se da deoparte. Cu acest sirop vom stropi discurile de blat.

Asamblam tortuletele:

Stropim discurile de blat cu sirop si le umplem cu crema , vom pune un disc cu ciocolata, crema, un disc fara ciocolata,  crema, si din nou disc cu ciocolata, le decoram cu fulgi de ciocolata alba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulete cu sirop de artar si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (80)

RuxyRux 1

25.05.2012, 22:37

O Mitiiii...te pup si iti multumesc din toata inima!

RuxyRux 1

25.05.2012, 22:38

Mirelus...esti o deosebita! Multumesc tare mult pentru tot

RuxyRux 1

25.05.2012, 22:38

Multumesc Mon

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert pandispan cu visine