Un desert cu aroma de copilarie, ciocolata de casă se poate face ori simpla, ori în diverse combinatii, cu fructe uscate sau cu nuci, cu alune sau cu migdale. Eu am asezat-o intre doua foi de napolitana, pentru o textura crocanta!
Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus.
Pentru alunele caramelizate:
Mai intai prepara crantzul de alune, nu-i greu deloc!
Pune 100 gr de zahar intr-o craticioara si cand se topeste si incepe sa se caramelizeze, adauga alunele de padure. Amesteca usor, apoi rastoarna totul pe o hartie de copt umeda. Lasa sa se raceasca si taie-le cu cutitul in bucati mici.
Pentru ciocolata de casa, pune apa si zaharul intr-o craticioara si lasa la foc mic pana se topeste zaharul, amestecand cu un tel. Pune o picatura de sirop pe deget si vezi daca este consistent si gros, dar ai grija sa nu te arzi, este fierbinte! Adauga apoi untul si amesteca pana se tepeste. Urmeaza untul de arahide.
Pune craticioara deoparte si amesteca bine praful de cacao peste laptele praf. Rastoarna amestecul peste siropul din craticioara si omogenizeaza bine compozitia. Adauga esenta de rom si alunele de padure caramelizate.
Pune o foaie de napolitana intr-o tava tapetata cu folie alimentara, rastoarna deasupra ciocolata de casa, niveleaza bine, apoi pune a doua foaie de napolitana si preseaza usor, sa se lipeasca bine.
Acopera totul cu folie alimentara si lasa la frigider cateva ore bune, sa se intareasca ciocolata de casa.
Taie cu grija in bucati, ca sa nu se rupa foaia de napolitana.
Garantez că e delicioasă!