Eclere

de aziz in Prajituri, 22 Mai 2011 | 7010 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru gogosele:

  • 150 ml ulei
  • 130ml apa
  • 200 gr faina alba
  • 5 oua

   Pentru crema:

  • 700 ml lapte
  • 150 gr -200gr zahar
  • 4 oua
  • 3 -4 linguri corn flour
  • zahar vanilat sau esenta de vanilie

    Pentru sirop:

  • 100 gr ciocolata neagra
  • 50 gr unt
  • 50 gr smantana pentru frisca
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Gogoselele:  Se fierbe apa cu uleiul intr-o cratita.

La primul clocot se toarna toata faina o data se trage cratita de pe foc si se amesteca energic aluatul.

Cand aluatul este caldut incepem sa adaugam ouale intregi unul cate unul ,mestecand bine dupa fiecare,asa incat nu vom pune urmatorul ,pana primul nu va fi bine incorporat.

Aluatul trebuie sa fie suplu dar sa nu curga.

Punem hartie de copt in tava de la aragaz si cu un sprit facem bastonase sau forme rotunde .

Coacem formele in cuptorul preincalzit 175 grade pentru 30-35 minute fara sa deschidem usa aragazului.

Cand sant gata se scot pe un gratar si se lasa la racit dupa care le umplem cu crema de mai jos.
 Crema: 

Punem 500 ml lapte la fiert pe aragaz impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.

Ouale se bat cu 200 ml lapte si corn flour-ul (sau faina alba).

Cand laptele de pe aragaz incepe sa fiarba adaugam compozitia de ou amestecand cu telul continuu pana incepe sa devina consistenta crema.

Se lasa apoi la racit si se umplu gogoselele.

Deasupra pot fi ornate cu sirop de ciocolata sau glazura de ciocolata.

Siropul :topim untul cu ciocolata rupta in bucatele ,apoi adaugam smantana se lasa la racit apoi se orneaza gogoselele.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert rulada cu branza dulce si visine