Curcan la cuptor cu busuioc si rozmarin

de mihaelar63 in Curcan, 1 Feb 2015 | 4185 vizualizari

 

Alt curcan a poposit la mine in bucatarie . L-am preparat la cuptor sa omenesc musafirii cu carnita proaspata .

 

INGREDIENTE

  • Pulpe si aripi de la curcan[ 3kg]
  • 2 cepe rosii
  • 2 linguri rozmarin uscat
  • 2 linguri busuioc uscat
  • 1 l vin alb -demisec
  • 1 caciulie usturoi
  • 1 crenguta busuioc verde [ pentru decor ]
  • sare
  • pudra de chili
  • 50 ml otet aromat :http://www.bucataras.ro/retete/otet-de-afine-si-merisore-cu-ierburi-66125.html
  • 100 ml ulei
  • 300 gr rosii cherry
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan la cuptor cu busuioc si rozmarin:

  1. Pulpele si aripile de curcan curatate si spalate le-am pus intr-o tava .
  2. Am presarat deasupra busuiocul si rozmarinul, sare , pudra de chili .
  3. Ceapa  si  usturoiul se curata .
  4. Ceapa se taie rondele , usturoiul se pune intreg din loc in loc in tava .
  5. Adaugati vinul si stropiti carnea cu otet aromat si cu ulei de masline .
  6. Tava se infoliaza in folie de aluminiu si se da 2 ore la cuptor .
  7. Dupa acest timp se scoate folia se lasa 20 minute sa se rumeneasca pe o parte . Se intoarce carnea si se lasa sa se rumeneasca si pe ceialalta parte .
  8. Se repeta operatiunea . La ultima tura se aseaza din loc in loc jumatati de rosioare cherry spalate .
  9. Serviti friptura de curcan decorata  cu frunzulite de busuioc verde .

TIPS-URI

1

Este indicat sa folositi ierburi aromatice verzi daca va stau la dispozitie .

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan la cuptor cu busuioc si rozmarin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Rocsi 1

02.02.2015, 21:58

Prezent!

mirela0911 1

03.02.2015, 14:36

Mi-e foameeee!

reisnaor_2006 1

03.02.2015, 17:58

numa bunatati gatesti

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de curcan cu mere