Curcan cu ceapă şi sos cu piure

de madi_marin in Curcan, 4 Feb 2012 | 6091 vizualizari

 

În ultima vreme nu prea am mai mâncat carne de pui.Am înlocuit-o cu carnea de curcan.Se pare ca e mai sănătoasă, cu mai puţin colesterol decat puiul….asta dacă alegi pieptul sau pulpele.Eu am ales pentru acest preparat simplu pulpă dezosată şi tăiată bucăţele…un fel de gulaş …daca pot să îi spun aşa. Se pregateşte foarte repede pentru că e fragedă şi e şi foarte gustoasă.Încercaţi şi voi.

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de curcan
  • 1 ceapă
  • câţiva căţei de usturoi
  • passata de roşii
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan cu ceapă şi sos cu piure:

Ceapa se toacă mărunt şi se pune la călit în puţin ulei. Se rumeneşte frumos, apoi se adaugă bucăţelele de carne presărate cu sare şi piper. Se pune apă caldă cât să o acopere şi se lasă să fiarbă la foc potrivit. Cand aproape a scăzut se mai adaugă puţină apă   şi passata de roşii. Se toacă usturoiul şi se pune şi el. Se lasă vasul pe foc până s-a concentrat sosul.

Se serveşte cu piure de cartofi sau altă garnitură la alegere.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan cu ceapă şi sos cu piure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

mirela0911 1

05.02.2012, 18:09

Ce bun trebuie sa fie!

madi_marin 1

05.02.2012, 20:24

sufletista...multumesc...

madi_marin 1

05.02.2012, 20:24

mirela...chiar a fost bun...si atat de simplu...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Curry de casă cu orez basmati și curcan