Rulada de curcan cu oua (“cas de carne”)

de Doinavar in Curcan, 18 Feb 2013 | 4912 vizualizari

 

Usor de facut, gustoasa de numa’ si arata super. Am gatit-o la cuptorul cu halogen, dar se poate gati pe gratar sau la cuptorul aragazului.

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de curcan (de lucru)
  • 1 ou crud
  • 3 oua fierte tari
  • 8 catei de usturoi
  • 1 lingura ketchup sau 1/2 ardei rosu
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita baza pentru mancaruri (Mirodenia – Fuchs)
  • sare, piper, cimbru, oregano dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de curcan cu oua (“cas de carne”):

Curatati usturoiul si taiati carnea de curcan bucati nu prea mari, apoi puneti totul in blender. Adaugati ketchup, 1 lingura ulei de masline si mixati 8-10 secunde.

Mie nu mi-a incaput toata carnea deodata si am mixat de doua ori, depinde de blender. Rasturnati totul intr-un castron, adaugati oul crud, pesmet si condimentati. Omogenizati compozitia, apoi intindeti-o intr-un strat de ~15 mm pe o folie de aluminiu unsa cu ulei de masline.

Dati-i o forma dreptunghiulara si asezati in mijloc ouale fierte tari (curatate de coaja, bineinteles. ). Infasurati rulada in folie, inchizand bine capetele si puneti-o pe gratarul cuptorului pe care il setati la 25 minute si 180 grade Celsius.

Scoateti rulada, lasati-o sa se racoreasca, desfaceti folia, apoi taiati-o cu un cutit foarte ascutit in felii nu prea subtiri.

Se poate servi ca aperitiv sau ca fel principal, cu diferite garnituri. Eu am servit-o cu orez, legume sotate si muraturi. Pofta buna.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de curcan cu oua (“cas de carne”)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de rulada de curcan pentru masa de Craciun