Cum se face sucul de rosii

de vasimur in Bulion, 23 Sep 2017 | 7902 vizualizari

 

Cum se face sucul de rosii. Este foarte bun, atât pentru pus în mâncare, cât si pentru băut, simplu sau cu vodka, preparând vestitul cocktail Bloody Mary.
Eu folosesc o oală de 10 l și ingredientele de mai jos sunt necesare pentru o șarjă!
Din ingredientele de mai jos, au rezultat 16 porții (o porție este o sticlă de 1/2 l).

 

INGREDIENTE

  • 12-13 kg de roșii sănătoase și bine coapte
  • 10 linguri rase de sare mare, neiodată
  • 10 linguri rase de zahăr
  • 10 aspirine obișnuite
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se face sucul de rosii:

Cum se face sucul de rosii. Se spală bine roșiile și se pun la scurs.

Se taie felii în așa fel încât să încapă cât mai ușor în mașina de stors (manuală sau electrică, de care aveți). Sucul rezultat se pune în oală și se fierbe la foc mic, cu sarea și zahărul, amestecând din când în când ca să nu se prindă de fundul oalei.

Între timp, se spală bine sticlele și se scurg de apă.

Când sucul din oală a scăzut la aproximativ 8 l (apreciere ochiometrică!) se adaugă aspirinele pisate fin, se mai dă un clocot și se dă oala jos de pe foc. Sucul se toarnă fierbinte în sticle.

Se capsează imediat, se acoperă cu pături într-un loc retras și se lasă să se răcească chiar și 3 zile. Se dau la cămară fără să mai fie nevoie de alte metode de sterilizare.

TIPS-URI

1

Alegeți roșiile să fie sănătoase și cât mai coapte.

2

Folosiți doar sare neiodată, pentru industria alimentară

3

Folosesc această metodă combinată de conservare sare+zahăr+aspirină de foarte mulți ani și nu am dat greș niciodată. Am și acuma câteva sticle de anul trecut, în perfectă stare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face sucul de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mirela0911 1

23.09.2017, 22:38

Ce culoare frumoasă are!

dantes 1

28.09.2017, 08:33

CorinaBran Mihalache 1

08.08.2018, 23:05

Se poate reduce timpul de fierbere daca lasati sucul rezultat la decantat. Apa se scoate cu un furtun subtire si sucul de rosii va fi mai consistent.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bulion