Cremes

de Angelina_Elena in Dulciuri, 26 Mai 2012 | 4513 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluatul foietaj:

  • 10 linguri faina
  • 1 lingurita zahar pudra
  • 2 linguri pline cu smantana
  • 1 ou
  • 1 lingurita bicarbonat
  • otet
  • 40-50 ml apa
  • un praf de sare

Pentru uns si impachetat:

  • 6 linguri faina
  • 2 linguri pline cu untura

Pentru crema:

  • 1.5 l lapte
  • 6 linguri si jumatate de faina
  • 12-14 linguri zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 7 galbenusuri
  • esenta de vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremes:

Incepem cu amestecul pentru uns si impachetat:

Intr-un vas punem faina, adaugam untura si framantam bine. Impartim amestecul in 3 parti si dam apoi deoparte.

Aluatul foietaj:

Intr-un vas cernem faina,adaugam praful de sare, zaharul pudra, oul, smantana, bicarbonatul stins cu otet si apa. Framantam un aluat elastic care nu se lipeste de mana.

Punem aluatul pe o planseta presarata cu putina faina, si intindem o foaie patrata.

Cu o parte de untura ungem toata suprafata foii, apoi impachetam unind la mijloc capetele. Lasam aluatul la odihnit pe planseta timp de 15 minute. Dupa ce au trecut cele 15 minute intindem aluatul din nou, ungem toata suprafata lui cu a doua parte de untura, impachetam din nou unind la mijloc capetele si lasam iar la odihnit 15 minute. Dupa ce au trecut cele 15 minute intindem aluatul din nou, il ungem cu ultima parte de untura, il impachetam iar unind la mijloc capete si il lasam asa 5 minute.                                                                                                                                            

Dupa ce au trecut cele 5 minute taiem aluatul in doua si intindem doua foi.                    

Tapetam fundul unei tavi cu hartie de copt, punem foia intinsa si dam la cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos deasupra.                                                                                    

Procedam la fel si cu ce-a de-a doua foaie.

Crema:

Punem la incalzit intr-o oala 1.4 l. Galbenusurile le mixam cu zaharul, zaharul vanilat si esenta de vanilie. Adaugam incet lapte ramas (100 ml), si mixam in continuare. Apoi incorporam usor faina cernuta in crema de galbenusuri.

Cand laptele incepe sa fiarba, turnam in fir subtire crema de galbenusuri.

Amestecam continuu cu o linguta de lemn/tel pana cand crema se ingroasa.         

Pe un fund le lemn punem prima foaie, turnam deasupra crema fierbinte apoi asezam ce-a de-a doua foaie.

Pudram deasupra cu zahar si lasam la racit.

Va doresc pofta buna!!!


Daca ti-a placut reteta noastra "Cremes" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Angelina_Elena 1

27.05.2012, 22:31

si mie la fel Cris!

MIUTA 1

28.05.2012, 15:27

Foarte gustos

Angelina_Elena 1

28.05.2012, 17:25

multumesc Miuta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cremsnit vanilat