Pui la cuptor reteta delicioasa pas cu pas

de bucatarasa in Pui, 2 Sep 2024 | 1911 vizualizari

 

Pui la cuptor reteta delicioasa pas cu pas este un fel de mancare clasic si indragit, apreciat pentru gustul sau bogat si textura suculenta. Este o alegere perfecta pentru o masa de familie sau pentru ocazii speciale, deoarece este relativ usor de pregatit, dar are un impact vizual si gustativ deosebit. Se poate pregati simplu, doar cu sare si piper, sau se poate adauga o varietate de condimente si ierburi aromatice pentru a-i intensifica savoarea. Pe langa gustul delicios, puiul la cuptor este si o sursa importanta de proteine si alte nutrienti esentiali.
Aceasta reteta simpla de pui la cuptor poate fi ajustata dupa preferintele personale si este un punct de plecare excelent pentru a experimenta cu diverse arome si tehnici de gatit.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Pui la cuptor reteta delicioasa pas cu pas
  • 1 pui intreg (aproximativ 1,5 - 2 kg)
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2-3 linguri de ulei de masline
  • 1 lamaie
  • 1 legatura de rozmarin proaspat (sau cimbru)
  • Sare si piper dupa gust
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 telina mica
  • 100 ml de vin alb (optional)
  • 200 ml de supa de pui sau apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la cuptor reteta delicioasa pas cu pas:

Cum se prepara Pui la cuptor reteta delicioasa pas cu pas

Pregatirea puiului:
Spala puiul si sterge-l bine cu un prosop de hartie pentru a-l usca. Acest lucru va ajuta la obtinerea unei cruste crocante.
Freaca puiul cu sare si piper atat pe interior, cat si pe exterior. Apoi, taie lamaia in jumatati si introduce-o in cavitatea puiului impreuna cu usturoiul zdrobit si cateva crengute de rozmarin sau cimbru.

Prepararea legumelor:
Curata ceapa, morcovul si telina, apoi taie-le in bucati mari. Acestea vor servi drept baza pentru pui, oferind un plus de aroma si mentinandu-l deasupra lichidului.

Asamblarea:
Intr-o tava de copt, pune legumele pregatite si asaza puiul deasupra, cu pieptul in sus.
Stropeste puiul cu ulei de masline si, daca doresti, poti adauga vinul alb si supa de pui in tava.

Coacerea:
Preincalzeste cuptorul la 180°C. Acopera puiul cu folie de aluminiu si coace-l timp de 1 ora.
Dupa o ora, indeparteaza folia de aluminiu si continua coacerea pentru inca 30-45 de minute sau pana cand puiul este rumenit si crocant la suprafata, iar sucul care iese din el este limpede (fara urme de sange).

Servirea:
Lasa puiul sa se odihneasca timp de 10 minute inainte de a-l taia, pentru ca sucurile sa se redistribuie uniform in carne.
Serveste puiul alaturi de legumele coapte din tava si, daca doresti, cu o garnitura de cartofi copti, orez sau salata proaspata. Recomandam si aripioare lipicioase

TIPS-URI

1

Pentru o piele extra-crocanta, poti freca puiul cu putin unt inainte de coacere.

2

Pentru un plus de aroma, poti adauga alte condimente precum paprika, cimbru, sau oregano.

3

Controlul temperaturii este esential pentru a evita uscarea carnii. Un termometru pentru carne este util pentru a verifica daca puiul a atins temperatura interna de 75°C in zona pieptului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor reteta delicioasa pas cu pas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Triunghiul Bermudelor