Covrigi sarbesti

de stefy_a in Piine, 5 Dec 2016 | 4990 vizualizari

 

INGREDIENTE

pentru 16 covrigi

  • 500 g faina alba
  • 150 ml apa calda
  • 100 ml lapte cald
  • 7 g drojdie uscata
  • 50 ml ulei
  • o lingurita zahar
  • o lingurita sare
  • un ou
  • pentru amestecul sarat:
  • 3 linguri faina
  • 1 lingurita sare
  • cateva linguri apa
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi sarbesti:

Drojdia si zaharul se dizolva in 4 linguri lapte cald, dupa care, se adauga si o lingura cu faina si se lasa sa se umfle. Intr-un castron, se pune faina, laptele cald, apa calda si sarea si se amesteca dupa care, se adauga si maiaua si uleiul si se amesteca energic. Aluatul rezultat trebuie sa fie un picut moale, dar trebuie sa se dezlipeasca de vas. Aluatul se lasa la dospit pentru 30 de minute, intr-un loc cald, pana isi dubleaza volumul. Separat, se pregateste amestecul sarat din faina, o lingurita sare si cateva linguri cu apa, trebuie sa aiba consistenta compozitiei de clatite. Se amesteca foarte bine pentru a nu avea cocoloase.

Planseta de lucru se unge cu putin ulei si aluatul se imparte in bucati egale - 16 in cazul meu - din fiecare bucata de aluat, se formeaza un snur de aproximativ 40 cm; o parte a snurului se trece peste cealalta ca in imaginea de mai jos (scuzati claritatea pozelor) cand am facut "impletitura", cercul format se trage peste capete si se lipesc bine capetele pe dedesubt. Se finiseaza frumos covrigul si se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Cand am terminat covrigii, se ung cu oul batut si se mai lasa la dospit 5 minute, apoi se da tava la cuptor, in prealabil incalzit la 175 de grade C si se lasa pana incep sa se rumeneasca. Se scot cu grija din cuptor si peste ei se toarna cu o lingurita amestecul sarat. Lasati sa se prelinga de pe lingurita ca in imagine. Se mai dau la cuptor circa 5 minute si sunt gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi sarbesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Covrigi cu sare