Cornuri cu dulceata de nectarine

de simona72 in Prajituri, 17 Feb 2013 | 12674 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba
  • o cana lapte (250 ml)
  • 2-3 linguri smintina
  • 3 galbenusuri
  • o lingurita sare
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri unt
  • un cub mic de drojdie proaspata
  • un borcan de dulceata (de nectarine am folosit eu)
  • un ou pt uns cornurile
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu dulceata de nectarine:

Punem toate ingredientele pt aluat in masina de paine in urmatoarea ordine: laptele caldut, galbenusurile amestecate cu smantina, untul, sare, zahar, faina, iar deasupra sfarimam drojdia si o imprastiem. Dam la program aluat pt paine si o scoatem cind este gata. Daca nu avem masina de paine, punem drojdia cu laptele calut si zaharul, le amestecam si lasam sa creasca maiaua 10 minute. Intr-un castron punem faina amestecata cu sarea, facem o groapa la mijloc, adaugam maiaua, galbenusurile, smantina si untul. Framintam un aluat ca si la cozonac, il punem in castron si-l lasam sa creasca la loc cald 30-40 minute. Cind este gata il rasturnam pe masa de lucru, luam cite o bucatica din aluat, o intindem cu sucitorul intr-un triunghi, punem dulceata la baza triunghiului si le sucim pt a le da foema de corn. Le punem in tava cu hirtie de copt. le mai lasam la loc cald pina isi dubleaza volumul, trebuie sa creasca frumos, le ungem cu ou batut, pe care l-am scos mai devreme din frigider si le dam la cuptorl incalzit la 170 grade pt 15 minute. Le mai lasam inca 5 minute in cuptor cu usa intredeschisa.

TIPS-URI

1

Am avut musafiri si s-au terminat f repede si nu am mai avut timp sa le pun in valoare intr-o poza frumoasa... direct din tava...

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu dulceata de nectarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Waffe cu dulceata de afine