Cornuri

de Lau in Dulciuri, 12 Mai 2011 | 3370 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 cub drojdie
  • 300 ml lapte
  • 200 g zahar
  • un praf de sare
  • 1 ou
  • esenta de vanilie
  • CREMA
  • 1 albus
  • 100 ml lapte
  • 20 g cacao
  • 20 g faina
  • 100 g zahar
  • 1 lingura margarina
  • UNS
  • 1 galbenus
  • 1 lingura lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri:

Se cerne faina intr-un castron mai mare, se face gaura in mijloc si se adauga drojdia, sarea, oul, esenta, 3 linguri de zahar, 2 linguri de lapte caldut si se amesteca. Se lasa 15 minute. Se adauga si restul de zahar si se framanta coca, se acopera si se lasa o ora la dospit.

CREMA-laptele se incalzeste, albusul se bate spuma cu un praf de sare, adaugadu-se treptat zaharul. Peste albus se cerne faina, amestecata cu cacao, se omogenizeaza. Laptele incalzit se incorporeaza in crema si se pun pe foc mic, se amesteca continuu pana se ingroasa. In crema calda se adauga margarina.

Se intinde o foaie si cu ajutorul unei farfurii facem cercul, dupa care impartim cercul in 4, adaugam crema si rulam

Asezam in tava tapetata cu hartie de copt si ungem cu oul batut cu laptele

Dam la cuptorul incalzit pana se rumenesc frumos deasupra

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri pufoase