Cornulete fragede

de Larisel in Prajituri, 22 Dec 2013 | 13845 vizualizari

 

Pregatite impreuna cu mama :)

 

INGREDIENTE

  • 800 grame untura
  • 800 grame smantana
  • un cubulet de drojdie
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde
  • nuca macinata
  • gem de prune
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede:

Untura la temperatura camerei plus smantana si cubuletul de drojdie impreuna cu praful de sare se amesteca pana devin o pasta.

Apoi se incorporeaza faina pana obtinem un aluat nelipicios si usor manevrabil.

Altuatul se lasa la rece pentru 2 ore timp in care pregatim amestecul de nuca si gem.

Cu jumatate de ore inainte de a incepe pregatirea cornuletelor, aluatul se aduce la caldura.

Intindem foi subtiri apoi le portionam dupa dimensiunile dorite si punem din amestecul de gem cu nuca si le rulam.

Asezam cornuletele in tava pe hartie de copt si le dam la cuptorul incins timp de 15-20 de minute.

Dupa ce le scoatem pe trecem prin zahar pudra.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate adauga cacao in compozitia de nuca si gem.

2

Din aceste cantitati de ingrediente vor iesi foarte multe, puteti sa injumatatiti cantitatile dar important este ca smantana si untura sa fie in aceeasi proportie.

3

Noi am mai pastrat aluat pe care l-am bagat la congelator.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

eretikha 1

14.04.2014, 07:44

buna ziua , untura se poate inlocui cu unt de 82% grasime ?

babi5 1

18.12.2014, 09:22

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]