Biscuiți de post cu nucă - Fragezi și gustoși

de Bucataras in Dulciuri, 24 Mar 2025 | 325 vizualizari

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected

       

      Când vrei ceva bun și de post, încearcă rețeta noastră de biscuiți cu nucă. Sunt fragezi și crocanți, foarte gustoși și se prepară foarte ușor.
      Pentru acești Biscuiți de post cu nucă - Fragezi și gustoși, sunt necesare următoarele ingrediente: făină, margarină, zahăr, nucă, amidon.  

       

      INGREDIENTE

      • Ingrediente Biscuiți de post cu nucă - Fragezi și gustoși:
      • 250 gr făină de grâu
      • 15 gr amidon
      • 100 gr nucă măcinată
      • 100 gr zahăr tos
      • 150 gr margarină
      • 1/4 linguriță praf copt
      • esență vanilie
      • zahăr pudră
      • un praf sare
      Portii: 36
      Timp de preparare: sub 60 minute

      MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiți de post cu nucă - Fragezi și gustoși:

      Cum se prepara acesti Biscuiți de post cu nucă - Fragezi și gustoși:

      Într-un bol mare, pune făina, un praf de sare și adaugă margarina moale, tăiată cubulețe. Adaugă praful de copt amestecat cu amidonul, apoi zahărul, nuca măcinată și esența de vanilie. Amestecă ușor toate ingredientele din bol, apoi scoate aluatul pe un blat de lucru și frământă-l până devine omogen. Pune-l în folie alimentară, la frigider, pentru 20 de minute.

      Scoate aluatul și împarte-l în două porții. Modelează fiecare porție sub formă de sul, apoi taie felii subțiri. Rulează fiecare sub formă de potcoavă sau cum îți dorești și așază-i în tava de aragaz tapetată cu hârtie de copt.

      Coace biscuiții în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, timp de 10-12 minute sau până se rumenesc ușor pe margini.

      După coacere, scoate tava din cuptor și lasă biscuiții puțin la temperat, apoi pudrează-i cu zahăr.

      Sunt delicioși și ușor de preparat, perfecți pentru zilele de post și nu numai.

      Încearcă și rețeta de Nasturasi fragezi cu ciocolată sau rețeta de Corabioare cu untură, delicioase și fragede.

      Îți recomandăm și rețeta de Fursecuri arici.

      Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiți de post cu nucă - Fragezi și gustoși" nu uita sa-i faci un review.

      La Multi Ani,
      Sărbătoriților de astăzi

      TOP
      utilizatori

      Rocsi

      1305 puncte

      oanapl

      1209 puncte

      mihaelar63

      228 puncte

      Valclaudia

      200 puncte

      vasimur

      200 puncte

      CONTACT

      Contact

      Bucataras.ro
      hello@bucataras.ro

      RETETA RECOMANDATA
      Cornulete cu untura, nuca si gem