Simplu de facut si dietetica, am folosit branza proaspata slaba de vaca 0% grasime.
Am numit-o placinta caci am folosit un aluat foietaj dar am taiat-o apoi in portii ca o prajitura.
Daca aveti timp puteti face un aluat fraged de casa sau un aluat foietaj rapid - reteta aici.
Eu am folosit un aluat foietaj cumparat dreptunghiular.
Adaugati 50 g de zahar in plus daca va place mai dulce si puneti o branza mai grasa sau un pic de smantana daca o vreti mai cremoasa.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/11/placinta-prajitura-cu-branza-lime-si.html
Dati pe razatoare coaja de lamaie.
Intr-un castron amestecati branza, ouale intregi, zaharul, faina si lichiorul.
Adaugati sucul si coaja de lamaie rasa si amestecati bine pana obtineti o crema neteda.
Ungeti cu unt o forma de 20/30 cm, puneti aluatul foietaj si varsati compozitia.
Dati la cuptor timp de 35 minute.
Lasati sa se raceasca un pic si decorati cu zahar pudra.
Serviti calduta sau rece, simpla sau cu un coulis de fructe de padure, dulceata de prune etc.