Copanele in bacon crud

de lilik in Pui, 12 Sep 2012 | 5454 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 copanele de pui
  • 6 felii subtiri de bacon crud
  • 1 pahar vin alb
  • 1 pahar apa
  • 100 gr sare mare
  • 1 catel de usturoi
  • 5-6 boabe de piper
  • 1 ramurica de rozmarin
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Copanele in bacon crud:

Punem sarea mare cu piperul boabe,rozmarinul si usturoiul in blender si le mixam impreuna pana piperul si rozmarnul s-au faramitat.

Spalam copanelele si le dam pielea jos,apoi cu un prosop de hartie le uscam.

Trecem copanelele prin amestecul obtinut din sare,piper,rozmarin si usturoi,apoi le infasuram in feliile de bacon.

Dupa ce le-am infasurat toate le inchidem cu o scobitoare si le punem intr-o tava unsa cu ulei de masline.

Punem tava in cuptor la 180° si dupa 15 minute punem peste copanele vinul si apa,apoi mai lasam in cuptor 40-50 de minute,pana baconul se rumeneste frumos,intorcand copanele  din cand in cand.

Daca lichidul din tava scade mult mai punem 1/2 pahar vin si 1/2 pahar apa.

Servim copanele cu garnitura preferata.

Eu am curatat  niste cartofi,i-am taiat si i-am amestecat cu amestec de sare ramas de la copanele,apoi i-am pus in cuptor 40 de minute circa.O minunatie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Copanele in bacon crud" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

ieri la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

ieri la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

ieri la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]