Conopida cu pancetta si smantana

de Bya Ralu in Mancaruri cu carne, 25 Sep 2014 | 3529 vizualizari

 

Pancetta este un tip de sunca italieneasca neafumata. Se prepara din burta de porc, sarata si condimentata cu piper, nucsoara, chimen si usturoi si pusa la uscat pentru trei luni.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 conopida
  • 1 cutie de pancetta
  • 1 ceapa alba
  • 1 morcov
  • 2-3 linguri smantana
  • sare/piper alb
  • busuioc
  • unt
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida cu pancetta si smantana:

Ceapa se toaca marunt,morcovii se da pe razatoarea mare,se pun la calit in unt.

Se adauga deasupra pancetta,se lasa cateva minute si se pune putina apa deasupra.

Conopida se rupe in buchetele mici,se spala bine sub apa rece.

Se adauga si conopida,se pune apa cat sa acopere si se lasa la foc potrivit sa fiarba.

Cand zeama a scazut si legumele sunt fierte se pune smantana si condimentele,se mai lasa cateva minute sa scada.

 

TIPS-URI

1

se serveste cu muraturi

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu pancetta si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Bya Ralu 1

27.09.2014, 17:46

elucubratiiculinare

babi5 1

04.10.2014, 19:45

Buna panceta

roxana_simona 1

07.10.2014, 06:15

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Taci si inghite