Clatite banatene

de Miha in Dulciuri, 13 Mai 2009 | 12756 vizualizari

 

O alta reteta din cuina Laurei Laurentiu

 

INGREDIENTE

  • Clatite:
  • 2 oua
  • 50 g zahar
  • 50 g unt topit
  • 200 ml lapte
  • 100 ml apa minerala
  • 1 plic zahar vanilat
  • faina cat sa iasa un aluat ca o smantana subtire
  • 8 clatite
  • 250 g branza de vaci
  • 5 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta de rom
  • 200 g smantana dulce
  • 250 g zahar
  • unt pentru uns vasul
  • stafide,optional
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite banatene:

Se amesteca toate ingredientele pentru clatite,in ordinea descrisa,dupa care se coc,cat mai subtiri posibil.

Branza se mixeaza cu un ou intreg,50 g zahar,esenta de rom si un plic zahar vanilat.

Se separa ouale.Galbenusurile se mixeaza cu un plic de zahar vanilat,80 de grame de zahar si smantana.

Clatitele se umplu cu amestecul de branza.

Se impacheteaza,pliind marginile apoi se ruleaza.

Se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu unt, iar deasupra se pun bucatele de unt.

Albusurile se bat spuma tare,pana compozitia devine lucioasa,se adauga restul de zahar si se continua baterea pana se dizolva complet.Se toarna peste clatite crema de galbenusuri si smantana si se acopera cu bezeaua.

Se da la cuptor,la foc mic pana se rumeneste bezeaua.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite banatene" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura fina de ciocolata