Ciulama de pui cu ciuperci si smantana

de reisnaor_2006 in Pui, 4 Feb 2015 | 17684 vizualizari

 

O mancam cu placere de fiecare data.

 

INGREDIENTE

  • 8 pulpite de pui
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 pastarnac
  • 1 telina
  • 400 gr de ciuperci
  • 200 ml smantana
  • 200 ml lapte dulce
  • 3 lg de faina
  • 100 gr unt
  • sare
  • piper
  • patrunjel
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de pui cu ciuperci si smantana:

Spalam  pulpitele de pui. Punem carnea la fiert in apa rece. Cand incepe sa fiarba adunam ori de cate ori este nevoie spuma care se formeaza. Adaugam legumele taiate mai mari si lasam sa fiarba.

Cand s-a fiert carnea, se scoate si se da deoparte. Legumele se pot folosi la salate sau alte preparate.

Separat punem untul la topit, adaugam faina si amestecam bine sa nu se arda. Subtiem cu lapte si amestecam cu un tel sa nu se formeze cocoloase, apoi adaugam si smantana. Punem in sos ciupercile si carnea de pui. Mai lasam sa dea cateva clocote. Potrivim gustul de sare si piper si adaugam patrunjel.

Pofta buna.

TIPS-URI

1

putem sa mai subtiem ciulamaua daca este prea groasa cu zeama in care a fiert puiul si legumele.

2

calda cu mamaliguta o mai putem servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui cu ciuperci si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciulama de pui cu smantana