Yakitori - frigarui japoneze

de Mitinita in Pui, 29 Ian 2012 | 8369 vizualizari

 

Fiindca am vazut ca azi gatim asiatic,hop si eu cu ceva usor. Da cineva un pahar de sake?

Yakitori este un fel de mancare din Japonia, yaki inseamna facut pe gratar si tori carne de pui. O varianta mai ciudata este cea facuta numai din piele de pui, se pare ca e buna ptr creier.

Am folosit gratarul electric.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui ,dezosat
  • 2 cepe verzi
  • sos de soia
  • miere de albine
  • optional: mirin,sake,catel de usturoi
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Yakitori - frigarui japoneze:

 

Se spala pieptul de pui sub jet de apa rece,se sterge cu un prosop absorbant si se taie in cubulete uniforme.

Se taie si ceapa verde in bucati de 2 cm.

Se pun bucatile de pui pe betigase,daca folositi din lemn sa le inmuiati in apa in prealabil.

Se amesteca mierea si sosul de soia si se ung frigaruile cu acest amestec.

Se preincalzeste gratarul si se aseaza frigaruile. Se ung din cand in cand cu sosul si se intorc pe cealalta parte cand s-au rumenit.

Se servesc cu orez alb simplu si se orneaza cu ceapa verde.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Yakitori - frigarui japoneze" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Frigarui japoneze Tsukune teriyaki