Ciorba radauteana

de adry88 in Ciorbe, 4 Mar 2014 | 7437 vizualizari

 

M-am inspirat de la Gaby pentru reteta

 

INGREDIENTE

  • 1 piept depui
  • 1/2 radacina telina
  • 1 radacina pastarnac
  • 3 morcovi
  • 2 cepe
  • 2 foi de dafin
  • cimbru
  • piper
  • sare
  • 3 galbenusuri de ou
  • 300 g smantana
  • 1 lingura faina
  • 3 catei usturoi
  • 1 morcov pentru calit
  • un praf boia de ardei
  • otet
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba radauteana:

Spalam pieptul de pui si il punem la fiert in apa cu sare,

Intre timp curatam ,morcovii,pastarnacul,telina,ceapale taiem in bucati si punem la fiert (dupa ce am strans spuma formata de carne)foile de dafin si cimbru.

Lasam sa fiarba totul foarte bine.

Cand au fiert scoatem legumele si pieptul de pui.

Mai adaugam apa peste zeama adaugam pieptul de pui taiat bucatele,morcovii taiati felii si punem din nou la fiert.

Intr-un bol adaugam smantana,galbenusurile si faina, amestecam adaugand treptat supa(cca 3-4 polonice)

Dupa care adaugam peste ciorba si amestecam continuu.

Mai lasam sa fiarba cca 10 min,timp in care adaugam usturoiul pisat,putin otet,sare,piper dupa gust,

Intre timp curatam morvul si il dam prin razatoarea mica,

Incalzim putin ulei si adaugam morcovul,(cand s-a calit eu am adaugat putina boia de ardei dulce)lasam sa se caleasca putin si adaugam in ciorba pentru a da culoare frumoasa ciorbei,

Adaugam patrunjel tocat(eu nu am avut si am adaugat cateva fire de ceapa verde tocata),

Sursa de inspiratie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Ciorba radauteana