Ciorba "Fidelicioasa"

de Andra_Constantinescu in Ciorbe, 7 Noi 2015 | 6067 vizualizari

 

Pentru "Saptamana barbatilor care gatesc" va prezint o idee care ii apartine tatalui meu. El se gandeste mereu ce mancaruri sa mai facem si cum sa iasa cat mai bune.
Eu nu sunt amatoare de ciorbe, dar asta pot sa va spun ca imi place tare mult.
Stiu, o sa spuneti ca e cu E-uri si mai stiu eu ce, dar ganditi-va ca E-uri sunt pana si in paine, iar poluarea care ne inconjoara (din apa, aer si sol) face ca si legumele, fructele si chiar animalele sa fie poluate. Este un ciclu inevitabil.

 

INGREDIENTE

  • 150 g de mix de mazare, morcov cubulete si porumb, congelate;
  • o ceapa;
  • un morcov;
  • un pastarnac;
  • doi ardei verzi;
  • o tija de apio;
  • 3 fire de praz;
  • 300 g cartofiori;
  • circa 2 l apa;
  • 4-5 linguri ulei;
  • un plic de Maggi Fidelicios cu gust de pui (60 g);
  • un plic de Maggi Fidelicios cu gust de pui picant (60 g);
  • doua linguri de rosii pregatite pentru iarna;
  • doua fire de patrunjel;
  • doua fire de leustean;
  • sare.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba "Fidelicioasa":

Se pune apa la fiert intr-o oala.

Ceapa se curata de foi si se spala.

Morcovul si pastarnacul se curata de coaja si se spala (morcovul se taie pe jumatate).

Ardeii se taie in jumatati, se curata de seminte si se spala.

Tija de apio se spala.

Prazului i se indeparteaza moatele si eventualele foi vestede, apoi se spala.

Cartofiorii se curata de coaja si se spala.

Cand apa da in clocote se adauga toate legumele, atat cele proaspete, cat si cele congelate, impreuna cu uleiul si putina sare.

Dupa ce fierb, legumele mari se scot si se arunca (in afara de morcov si cartofiori), se completeaza cu apa daca este necesar si se adauga condimentele din plicurile Maggi si rosiile pregatite pentru iarna. Cand ciorba da in clocote, se adauga fideaua din plicurile de Maggi si se potriveste de sare. Se mai lasa decat 2-3 minute pe foc, apoi se pune patrunjelul si leusteanul, spalate si tocate.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba "Fidelicioasa"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

ULTIMELE COMENTARII

bobtilt

Търсите вълнуващо казино изживяване? Посетете https://onlinecasinobg.net/ – вашият пътеводител в света на онлайн хазарта в България за 2025! Сайтът предлага задълбочени ревюта, сравнения на бонуси и полезни съвети за избор на най-добрите платформи. От слотове като Starburst и Gonzo’s Quest до игри на живо като Lightning Roulette, ще намерите всичко за безопасна и печеливша игра. С информация за плащания чрез PayPal, Skrill, Neteller или криптовалути, както и за прогресивни джакпоти като Mega Moolah, този ресурс е задължителен за всеки играч!

Cozonac cu nuca si cacao

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de rata reteta traditionala romaneasca