Ciorba din sira afumata

de Constelatialeu in Ciorbe, 24 Ian 2014 | 7489 vizualizari

 

E de sezon, ca e inca iarna, deci merge la marele fix, fixul meu, pe al vostru nu ma bag....

 

INGREDIENTE

  • cca 600-700 g sira afumata
  • cca 400 g legume - morcov, cartof, telina, pastarnac, ardei gras rosu si verde
  • 2 cepe
  • 2 oua
  • sare
  • otet
  • smantana
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba din sira afumata:

Mai intai portionam sira in bucati mai mici,o spalam in apa calduta si apoi intr-o oala cu 3-4 l apa o punem la fiert.Avem grija sa luam spuma din cand in cand,pana nu se mai ridica spuma la suprafata.Cand carnea de pe oase e aproape fiarta, adaugam legumele si mai lasam la fiert cca 30 min.In cazul in care oasele n-au fost foarte sarate se adauga sare dupa gust.Cand sunt gata fierte si legumele,tragem oala de pe foc.Intr-un castron batem energic doua oua cu otet si 3-4 linguri smantana,apoi luam cu polonicul zeama din oala si turnam peste oua amestecand continuu,adaugam 3-4 polonice si apoi rasturnam totul in oala cu ciorba.Mie imi place mult leusteanul ,asa ca am pus deasupra leustean.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba din sira afumata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

diaconta 1

24.01.2014, 23:46

cam buna ciorba Chef Cleme

RuxyRux 1

24.01.2014, 23:50

Mai mai mai cum arataaaaa!

madi_marin 1

25.01.2014, 09:45

ce buna trebuie sa fie!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume