Spalam salata foarte bine din mai multe ape si o taiem sau rupem , nu foarte marunt. Zarzavaturile curatate si spalate le dam pe razatoarea mare. Ceapa o tocam marunt la fel si frunzele. Sunca o taiem in bucatele.
Intr-o oala de 6 L, punem uleiul la incins, adaugam ceapa, usturoiul si zarzavaturile. Amestecam si lasam cam 5’ la dinstuit, apoi adaugam 3l de apa si lasam sa fiarba. Spargem ouale, intrun bol si le batem cu o furculita, amestecand-ule cu laptele.
Cand apa cu zarzavaturi da in clocot, adaugam salata si lasam la fiert.
Luam o tigaie prajim bucatile de sunca, pana devin jumari. Peste ele, adaugam oule si le prajim amestecandu-le bine. Adaugam compozitia in oala cu ciorba si mai lasam la fiert 20’. Amestecam smantana cu frunzele si usturoiul pisat, adaugam in oala, mai lasam 5’ si oprim focul.
Pofta buna !
1
zarzavat
2
salata verde
3
sunca afumata
4
oua
5
smantana