Ciorba de legume cu perisoare (sau fara ptr post)

de Doralinda in Ciorbe, 11 Dec 2012 | 4843 vizualizari

 

Am modificat aceasta reteta care o facea mama asa de buna, ptr a le place la ale mele fetite! Eu folosesc un tip de pasta speciala greaca care se numeste trahanas si e facuta din grau macinat gros amestecat cu lapte fermentat, se foloseste la supe si se face in grecia chiar si o supa doar din acest ingredient. E o pasta descoperita ( din ce se zice in wikipedia) in primul secol care apoi a fost preluat de turci, albanezi, bulgari si serbi. Fiind cu lapte ferrmentat, da un gust mai acrisor la ciorba, dar se gaseste si trahanas dulce.
E am pus si putina fidea ptr fetite.

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi medii
  • 1 morcov
  • 2-3 tije de telina si frunzele acestora
  • un pumn de fasole verde fina
  • 50 gr trahanas ( depinde cat de groasa vreti ciorba, eu pun chiar mai mult ca sa fie consistenta!)
  • 2-3 dovlecei mici
  • 1 ceapa tocata
  • jumatate de praz
  • leustean ( l-am adus cu mine din romania si l-am pus la congelator ptr ca aici nu se gaseste!)
  • sare
  • sucul de la o lamaie ( sau chiar doua in fuctie cum va place)
  • piper
  • 50 ml ulei masline
  • 2-3 rosii
  • Ptr perisoare :
  • 150 gr carne vita macinata
  • o lingura orez
  • putin oregon
  • sare
  • o lingura ulei masline
  • jumate ceapa data prin razatoare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de legume cu perisoare (sau fara ptr post):

Calim putin ceapa, dupa care adaugam rosiile taiate cubulete mici, lasam 5 minute amestecand, apoi adaugam toate ingredientele taiate foarte mici cubulete ( in afara ingredientelor ptr perisoare), lasam la fiert cam 30-40 minute pe foc mic si acoperita oala. Cand s-au fiert legumele, adaugam perisoarele care le-am facut prin amestecarea ingredientelor, si mai lasam cca 15 minute. La sfarsit adaugam leusteanul tocat!

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca tineti post, atunci nu mai puneti perisoarele.

2

daca nu gasiti trahanas, puteti pune fidea fina.

3

nu e nevoie de ou ptr perisoare, nu se va sfarama daca le veti face cum am scris. Secretul e sa mariti focul si in timp ce fierbe mai repede, atunci puneti perisoarele!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de legume cu perisoare (sau fara ptr post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Doralinda 1

12.12.2012, 02:38

te invit la o ciorbita, si asa nu dormim noi! imi aduc aminte ca mancam ciorba de burta pe la vreo 4-5 dimineata cand eram mai tanara!

jolygina 1

12.12.2012, 13:45

super

Doralinda 1

12.12.2012, 16:01

Jolygina

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare