Ciorba de fasole taraneasca cu gusa afumata

de Krystyan Trendy in Ciorbe, 29 Noi 2013 | 8141 vizualizari

 

Unii lasa fasolea de cu seara in apa cu putin otet .Eu o oparesc de 5 ori la rand si schimb apa de fiecare data.

 

INGREDIENTE

  • 300 g fasole boabe
  • 300 g gusa afumata
  • 1 ardei rosu
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • tarhon
  • patrunjel
  • bulion 50g
  • bors 250ml
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole taraneasca cu gusa afumata:

Prima data se alege fasolea,apoi se spala si se pune in apa la fiert.

Dupa ce incepe apa sa fiarba, aruncam apa si repetam operatia asta  tot asa de 5 ori.

Apoi punem fasolea si o lasam sa fiarba bine impreuna cu gusa tocata cubulete.Adaugam sare.

Se curata legumele ,apoi se spala cu apa rece .Morcovul se toaca cuburi sau se da pe razatoarea mare,apoi se adauga la ciorba.

Ceapa se toaca si se pune la calit putin in ulei,apoi adaugam ardeiul tocat si bulionul. Luam cu un polonic zeama de la ciorba si diluam putin peste prajeala de ceapa cu bulion.

Cand fasolea este fiarta se adauga sosul de ardei si ceapa,apoi borsul strecurat,iar la sfarsit verdeata( spalata in prealabil) tocata marunt. Se mai adauga sare, in functie de cat de sarata doriti sa fie ciorba.

 


 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole taraneasca cu gusa afumata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole cu zeama de varza- de post